Acquire

Voor je vertrek: de vakantiecheck!Tel jij ook de dagen af naar de zomervakantie?

Zomercheck 2018

Tel jij ook de dagen af naar de zomervakantie? Zalig toch, het vooruitzicht van enkele weekjes complete rust, mooi weer en pure ontspanning... Maar voor je wagen is die lange rit naar je vakantiebestemming vooral inspanning! Zorg er daarom voor dat hij goed voorbereid is, zodat je samen in perfecte conditie naar het zuiden kan vertrekken. Je wilt toch vlot aan de Côte d’Azur of de Spaanse costa arriveren, zonder onderweg op een pechstrook te stranden?

De Opel Vakantiecheck stoomt je wagen helemaal klaar voor je rit naar de zon. Alles wordt nog een keer grondig voor je nagekeken, zodat jij je onderweg alleen maar hoeft te concentreren op de leuke dingen, zoals het kiezen van de perfecte playlist en het samenstellen van de ideale voorraad snacks.

Wat houdt de vakantiecheck precies in?

Tijdens de Opel Vakantiecheck kijken we na hoe het met de algemene conditie van je wagen gesteld is. Dat doen we aan de hand van 16 controlepunten. Zijn er onderdelen aan vervanging toe? Moeten er vloeistoffen bijgevuld worden? Met onze kritische blik checken we het allemaal.

We gaan na of het niveau van de belangrijkste vloeistoffen nog voldoende is: motorolie, remvloeistof, koelvloeistof en sproeivloeistof. Ook de remleidingen worden gecheckt en we doen een remtest. Omdat we zeker willen zijn dat je zichtbaarheid in orde is, kijken we naar de ruitensproeiers, de ruitenwissers en de staat van de voorruit. Ook je verlichting en de mistlampen worden nagekeken. Verder checken we eventuele slijtage van de banden en meten we de bandenspanning, maar we werpen ook een nauwkeurige blik op de uitlaat, de claxon, de batterij, de krik en de wielsleutel.

Met de beste apps op zak

Zomercheck 2018                

Een stressvrije vakantie begint en eindigt natuurlijk met een vlotte heen- en terugreis. Maar er zijn nog heel wat andere zaken die je op reis allerlei kopzorgen kunnen bezorgen. Gelukkig zijn er een heleboel handige apps, die je vakantie zo relaxed mogelijk maken.

  • Een vergeetachtig type? Dan helpt Packpoint je bij het inpakken. Deze app vertelt je wat zeker niet in je koffer mag ontbreken en houdt alles netjes bij in een handig overzicht.
  • Met vrienden op vakantie en lekker veel inkopen gedaan? Leuke uitstapjes gemaakt, van het ene terrasje naar het andere geslenterd? Dankzij Splitwise of Tricount deel je achteraf makkelijk alle kosten.
  • Als je ter plaatse enkele leuke tripjes gepland hebt, check dan zeker de app van het lokale openbaar vervoer om vlot op je bestemming te komen. Of gebruik apps als Uber en Lyft, die een voordelig alternatief bieden voor de klassieke (dure) taxirit.

Wie liever niet met een groot, onhandig stadsplan rondloopt op reis, gebruikt gewoon de digitale kaart van Google Maps of Here om de weg te vinden. Op zoek naar een leuke bar of een tof restaurantje? TripAdvisor of Yelp vertelt je welke adresjes je zeker niet mag missen!

Zomercheck 2018

Heb je nog twijfels of vragen over het onderhoud je Opel? Neem dan contact op met een Opel dealer in je buurt.