Nieuwe Opel Movano: veilig, veelzijdig, volledig geconnecteerdVeiligheid voorop: dodehoekwaarschuwing, Rear Vision-camera, zijwindassistent, rijstrookassistent.

De nieuwe Opel Movano is moderner en gebruiksvriendelijker dan ooit. Dankzij het nieuwe ontwerp van de voorzijde is de Movano duidelijk herkenbaar als een lid van de Opel-familie. Talrijke rijhulpsystemen en technologieën maken het beroepsleven veiliger en aangenamer. Zo is er het ‘Rear Vision’-camerasysteem, waarmee de bestuurder altijd een goed zicht heeft op wat er zich achter het voertuig afspeelt. Functies zoals de dodehoekwaarschuwing en de rijstrookassistent verhogen de veiligheid voor de andere weggebruikers. Hierbij voegt zich een uitstekende connectiviteits- en infotainmentaanbod, dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto en bediend wordt via een snel reagerend aanraakscherm van 7 inch. Smartphones opladen kan draadloos. De Movano is de grootste lichte bedrijfswagen in het aanbod van Opel. Samen met de nieuwe Vivaro en Combo heeft het Duitse merk de jongste LCV-vloot op de markt.

De cockpit van de nieuwe Movano is opgevat als een modern, mobiel kantoor. Met in totaal 22 opbergvakken en -ruimten is er plaats te over voor alle dagelijkse benodigdheden. Slimme oplossingen maken het leven nog gemakkelijker. Een goed voorbeeld is het FlexTray-handschoenenkastje, waar tot 10,5 liter in past en dat opent als een lade. De zetel met luchtvering zorgt ervoor dat de bestuurder altijd comfortabel reist.

De Movano is als gesloten bestelwagen nog steeds beschikbaar in vier lengtes en drie hoogtes, met tot 4,5 ton toegelaten gewicht en 17 kubieke meter laadvolume. In totaal zijn er 150 verschillende carrosserie- en ombouwvarianten af fabriek leverbaar. Afhankelijk van de variant kan de Movano tot vijf europallets vervoeren. Er is met andere woorden een Movano voor zowat elk gebruiksdoel. Dankzij de nieuwe grepen op de zijwanden en de ledverlichting is de laadruimte nu nog praktischer.